fredag 25. april 2008

Lærende nettverk

De to siste årene har lærere og rektorer fra mange grunnskoler og to videregående skoler i Rogaland arbeidet med utdanning og IKT. På vikarbasis har jeg deltatt to ganger nå med nettverket. Det blir gjerne fast plass? Oppdraget er knyttet til spredning av erfaringer og kunnskap mellom skolene og med et sterkt ønske om at gruppen i Lærende nettverk skal arbeide videre med konkrete prosjekter. Det er klart en personlig bit og med egenutvikling og nettverksbygging i et slikt forum.

Organisasjonen ITU - Forsknings- og kompetansenettverk for IT i utdanning (ITU) er en nasjonal FoU-enhet innen feltet IKT og utdanning står for den faglige overbygningen i Lærende nettverk. Egne Internettsider har mer informasjon. Læringsplattformen Itslearning fungerer som samarbeidsrom for gruppen.

Vigtig på denne samlingen er en kursrekke på 10 samlinger for lærere ved skolene ut fra en meny. Her deltar skolene som er med i nettverket med kompetente personer som behersker et felt og kan kurse lærere. Tema for kursene er bl. a. med forbehold om både datoer og innhold:

2. sept Tau U skole presenterer et opplegg innen kroppsøving. og Bryne U skole har et tema 11.30
10/9 Øksnevad Itslearning tester Import eksport av tester.
24/ 9 Frøyland uskole Tekstbehandling regneark, videoredigering 11.30 - 15.30
30/ 9 Nærbø u skole Geogebra 11.30 - 15.30
15 /10 Norsk 11.30 til 15.30 Gjesdal u skole Hyperkobling- lestekster
23/ 10 Bryne u skole Retting av tekster digitalt
28/10 Nærbø u skole Smartboard
5/11 Gjesdal uskole GIMP
13/11 Frøyland u skole ?
25/11 Gjesdal u skole ?


Det er og tillyst ny samling i nettverket ut på høsten en gang. Nettverket har eksistert i to år nå til sommeren. Dette nettverket har fått ett ekstra år med støtte og fortsetter sitt arbeide ved skolene.

Ingen kommentarer: